Alla kan njuta av en tur på Östgötaleden!
Det finns över 100 etapper är av olika karaktär och svårighetsgrad och med hjälp av ledbeskrivningarna kan du hitta något som passar dig. Det finns något för alla. Utöver olika etapper utvecklas leden även med rundslingor av olika längd med samma start och mål.
Östgötaledens hemsida och digitala karta kan användas för att planera vandringen i förväg eller som ett stöd vid vandring. Där finns det du behöver veta, oavsett om du vill gå en kort promenad med barnen eller ger dig ut på ett riktigt långt äventyr. Kartan innehåller texter och bilder som visar sträckornas karaktär och information om startpunkter och faciliteter som rastplatser, vindskydd och toaletter etc. Östgötaledens alla sträckor är markerade med orange färg i naturen, på stolpar och pilar som ska vara lätt att följa. Allt fler av våra etapper utrustas med vägvisare med avståndsangivelser till del- och slutmål och faciliteter som rastplatser, vindskydd med mera.
Fem snabba fakta om Östgötaleden
- Östgötaleden är Sveriges längsta låglandsled och är över 150 mil lång.
- Leden löper genom alla 13 östgötska kommuner. 51 föreningar och organisationer arbetar med skötsel av leden.
- Leden utvecklas hela tiden med nya sträckor, det blir mer och mer populärt med rundslingor.
- Östgötaledens alla sträckor är markerade med orange färg i naturen, på stolpar och pilar som ska vara lätt att följa.
- Det finns platser längs Östgötaleden som på olika sätt är anpassade för dig som har det svårt att ta sig fram i naturen.
Kontakt och sociala medier
Telefon: 010-103 65 11
E-mail: ostgotaleden@regionostergotland.se
Hashtag: #ostgotaleden
Senast uppdaterad
Digital karta
Med Östgötaledens digitala ser du samtliga etapper och du kan använda den både för att planera din vandring och hitta längs leden när du väl är på plats.
Till etappkartan Länk till annan webbplats.
Till karta över bo och äta längs leden Länk till annan webbplats.
För branschen
Naturturismens möjligheter
Här har vi samlat fakta, inspiration samt tips på hur destinationer och besöksnäringsaktörer kan utveckla produkter för den växande målgruppen naturturister.