Hoppa till textinnehållet
Visit Östergötland
Sök
cykelpar

Olika sätt att besöka Östergötland

Det finns väldigt många sätt att ta sig runt i Östergötland. Vi har valt ut några av de allra bästa för att garantera dig en resa runt i Östergötland utöver det vanliga.
kajak

Med båt eller kajak i Östgötaskärgården

Östergötland har en av Sveriges absolut vackraste skärgårdar där du kan göra allt från att äta på lyxiga restauranger till att grilla korv på en klippa i solnedgång året runt. Du kan sova i trädtält eller vila ut i ett toppmodernt hotellrum. Hitta din favorit-ö med båt, kajak eller kollektivtrafik, via Östgötatrafiken, som även har båtlinjer runt om i skärgården.

Till Östgötaskärgårdens hemsida
pilgrim

Pilgrimsvandra

Vandra som en äkta pilgrims längs t.ex. Birgittaleden som sträcker sig från Linköpings Domkyrka till Vadstena Klosterkyrka. Pilgrimscentrum arrangerar pilgrimsvandring och andra aktiviteter med koppling till pilgrimsrörelsen året om.

Till digital karta över Birgittaleden
Cyklar längs landsväg i Östergötland

Med cykel längs Göta kanal

Göta kanal är inte bara till för båtar, det går även alldeles utmärkt att cykla längs den och det hela året om.

Läs mer på Göta kanals hemsida
hästrygg

Från hästryggen i skog och mark

Nybörjare eller proffs, det spelar ingen roll. Det viktigaste är att man har kul och vad kan vara roligare än att rida runt i fantastisk miljö och prova på nya saker?

Se olika erbjudanden
vandring

Till fots längs Östgötaleden

På Östgötaledens olika sträckor kan du hitta allt från djupa skogar, slättlandskap och skärgård och du kan välja mellan enklare vandring till riktiga äventyr. Använd digitala kartorna när du utforskar Östergötland till fots. 

Se karta över Östgötaleden
guidade turer

Med erfaren guide på historiska platser

Känn historiens vindslag med hjälp av erfarna guider, ofta i tidsenlig klädsel. Guidade turer erbjuds på flera historiskt kända platser i Östergötland; Vadstena slott, Friluftsmuseet Gamla Linköping och i medeltida Söderköping för att nämna några få.

Se guidade turer
tåkern

Ta fågelvägen till Tåkern

Alla fåglars favoritrastplats är den kända fågelsjön Tåkern med sitt "vassa" Naturum där små och stora kan lära sig allt om djurlivet i skyn och under vattenytan. Här finns även prinsessan Estelles sagostig.

Läs mer om Naturum Tåkern