Hoppa till textinnehållet
Visit Östergötland
Sök
utflykta

Pågående projekt

Här nedan finner du information om olika projekt som Visit Östergötland driver. Vill du veta mer om Visit Östergötlands löpande verksamhet hittar du information på visitostergotland.se/om-visit-ostergotland
TILLV+Finansiering+RGB+Bla

Hållbar produktutveckling

Östergötland är ett av åtta utvalda områden för Tillväxtverkets satsning på Hållbar besöksnäring inom natur- och kulturturism. Projektet Hållbar Produktutveckling fokuserar på utvecklingen av produkter för besöksnäringen i och runt Östgötaskärgården, Vadstena, Göta kanal och Kinda Kanal och syftet är att få fram ett ökat utbud av upplevelser för kultur- och naturintresserade besökare från andra länder.

 

De utvalda områdena är Region Blekinge, Region Dalarna, Regionförbundet Uppsala län, Region Östergötland, Smålands Turism AB, Tourism in Skåne AB, Västarvet samt fem kommuner i Västerbotten med Nordmalings kommun som projektägare.

 

Projektnamn: HPU, Hållbar produktutveckling

Projektperiod: 2016-2019

Projektledare: Emil Selse, Telefon: 010-103 64 47, e-mail: emil.selse@regionostergotland.se

 

Läs mer på Tillväxtverkets hemsida
Birgittavandring 2014-26

Green Pilgrimage- Hållbar Pilgrimsvandring

Visit Östergötland, Region Östergötland och Linköpings stift ingår i ett EU-projekt som ska undersöka hur den ökade pilgrimsvandringen kan bidra till större tillväxt och ökad besöksnäring, samtidigt som natur- och kulturarv skyddas. Projektet ska pågå i tre år och får 12 miljoner kronor i stöd från EU-programmet Interreg Europe.

 

Pilgrimsvandring är i dag ett av de snabbast växande segmenten inom resebranschen, med mer än 300 miljoner pilgrimer varje år. Gamla pilgrimsleder som The Way of St James (Jakobsleden) till Santiago de Compostela i Spanien rapporterar en årlig ökning i antal pilgrimer på 10 procent. Ökningen gäller särskilt bland icke-religiösa.  Att vara medveten om vilka effekter denna ökade popularitet får är en gemensam utmaning för de ansvariga inom Europas stora pilgrimsvägar.

 

Kent County i Storbritannien är projektägare för Green Pilgrimage och kommer leda ett projektpartnerskap bestående av sju partners från Sverige, Storbritannien, Italien, Norge och Rumänien. Region Östergötland, Linköpings stift och Vadstena Pilgrimscenter är östgötska projektpartners och Visit Östergötland är projektledare för det svenska partnerskapet.

 

Projektnamn: Green Pilgrimage- Hållbar Pilgrimsvandring

Projektperiod: 1 januari 2017- 31 december 2019