Hoppa till textinnehållet
Visit Östergötland
Sök
flygvapenmindre2 Flygvapenmuseum

Välkommen till kontrasternas Östergötland!

I sydöstra Sverige bara 2 timmars resa söder om Stockholm hittar du vackra Östergötland, Sveriges femte största region och Hennes Kungliga Höghet prinsessan Estelles hertigdöme!

 

Regionen är full med möjligheter att uppleva en härlig och aktiv semester, vistas i fantastisk natur, möta tystnaden och få oförglömliga semesterminnen att ta med hem. Paddla kajak i en oexploaterad skärgårdsmiljö. Vandra på märkta leder eller cykla på slingrande vägar med karta och picknick i ryggsäcken.

 

Ta en båttur på eller cykla utmed Göta kanal. Upptäck Omberg, det mytomspunna berget, som gjort för vandring och upptäcktsfärder. Fiska och bada i en insjö eller från en klippa i skärgården. Hela regionen är omgiven av vatten. I väster ligger sjön Vättern, Sveriges näst största sjö och i öster, Östersjön med dess fantastiska skärgård. Däremellan finns tusentals sjöar att upptäcka. Hyr en stuga med tillhörande båt, bada, segla, fiska eller njut av stillheten och lugnet.  Ligg på den egna bryggan med endast stjärnhimlen som tak. 

 

I norr och söder sträcker sig vida skogar som är perfekta för spännande vandringar och naturupplevelser. På flera ställen finns orörd vildmark där man på rätta årstider kan plocka både blåbär och lingon. Här finns också möjlighet att träffa på älg och rådjur om man har tur. Upplev en sagolik natur, massor med aktiviteter och unika sevärdheter året runt i Östergötland.

 

I stark kontrast till tekniken har Östergötland även fokus på de gröna näringarna. Här finns ett livskraftigt, lokalt lantbruk och ett genuint intresse för miljö, ekologiska varor och lokalproducerad mat. Bland de lokala matproducenterna återfinns chokladtillverkaren Cloetta och Boxholms ost.

 

Östergötland bjuder på stor variation och ett brett utbud. Oavsett om du vill klappa delfiner, rida på hästar eller åka på en visualiserad 3D-resa ut i rymden.

 

Välkommen att lära känna Östergötlands alla sidor!